Kompatibilní verze
Krůtí špíz s rýží, zeleninovou omáčkou a kešu oříšky
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 gramů krůtích prsou, na kostičky (3 cm)
- 3 polévkové lžíce sójové omáčky (45 gramů)
- 150 gramů cibule, napůl
- 30 gramů oleje
- 100 gramů brambor, oloupaných, na kousky
- 180 gramů mrkve, na kousky
- 750 gramů vody
-
2
vrchovaté čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 2 kostky zeleninového bujónu - 300 gramů rýže
- 1 čajová lžička soli, plus na dochucení
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře, plus na dochucení
- 500 gramů papriky, různých barev, na přiměřeně velké kousky
- 60 gramů kešu ořechů
- 100 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 70 gramů rajčatového protlaku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3171 kJ / 758 kcal
- Protein
- 50 g
- Sacharidy
- 82 g
- Tuk
- 24 g
- Vláknina
- 10.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1 Std.
Krůtí špízy s rýží a zeleninovou omáčkou
2h 45min
Kuře a lá svíčková s knedlíkem
55min
Petrželový nápoj
5 Min
Salát z bílého zelí, mrkve a jablka
5 Min
Plněné papriky s rajskou omáčkou
1 Std. 30 Min
Krůtí roláda s noky z hráškového pyré
35 Min
Krůtí závitky
1 Std. 45 Min
Plněná vepřová panenka s brambůrkami na páře
55min
Kuřecí kousky s teplým bramborovým salátem
55min
Polévka z kořenové zeleniny a kuře s bramborami, mrkví a smetanovo-hořčičnou omáčkou
40 Min
Salát 5 sekund
5 Min