Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 - 150 gramů lilku, na kousky
- 100 - 150 gramů cukety, na kousky
- 2 ½ - 2 ¾ čajové lžičky soli
- 100 gramů červené cibule, napůl
- 2 - 3 stroužky česneku, napůl
- 150 gramů žluté papriky, na kousky
- 20 gramů olivového oleje
- 1 čajová lžička cukru
- 3 čajové lžičky provensálského koření
- ¼ čajové lžičky černého pepře, čerstvě umletého
- 40 gramů rajčatového protlaku
- 250 gramů drcených rajčat, konzervovaných
- 550 gramů vody
- 250 gramů těstoviny typu farfalle
- 1 svazek směs bylinek, čerstvých, pouze lístky
- 150 gramů čerstvého sýra (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1389 kJ / 444 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 54 g
- Tuk
- 8 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 8 g
Alternativní recepty
Frittata s batáty, cuketou a kozím sýrem
45min
Pečené fazole
1h 25min
Zapečené těstoviny s tuňákem a rajčaty
1h
Špagety all`arrabbiata - z jednoho hrnce
30min
Španělská bramborová omeleta
40min
Penne s čočkovo-rajčatovou omáčkou - z jednoho hrnce
40min
Chilli con soya
45min
Zapečené brambory s gorgonzolovou omáčkou
40min
Plněné cukety s rajčatovou rýží
1h 40min
Zapečené těstoviny se zeleninou
1h
Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem s modrou plísní
35min
Musaka z červené čočky
2h 20min