Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pea Pod Flans
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 700 g water, plus extra for baking
- 1000 g fresh green peas with pods, trimmed
- plain flour, for dusting
- 150 g cream, min. 30% fat (e.g. whipping or double cream)
- 60 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 - 2 pinches ground nutmeg, to taste
- 3 medium eggs
Yoghurt and Mint Cream
- 5 g fresh mint leaves, plus extra for serving
- 1 lemon, 5 g finely grated zest and 5-10 g juice to taste
- 150 g Greek yoghurt
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground black pepper
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1599 kJ / 382 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 26 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Vláknina
- 8.4 g
- Sodík
- 526 mg
Alternativní recepty
Coconut Creamed Kale
20 min
Courgette Sticks with Parmesan and Spiced Yoghurt Sauce (TM6)
40min
Apple Tart (TM5)
1 godz.
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35min
Baked Spinach and Feta Mushrooms
35min
Steamed Pumpkin with Curried Lentils
1h 15min
Stuffed Vegetables
1h 5min
Pumpkin Quiche
2h 5min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2hod.
Gluten-free Carrot and Orange Cake
2hod.