Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 vejce
- 100 gramů mléka
- 25 gramů řepkového oleje, plus navíc na vymazání mísy
-
25
gramů cukru
nebo 25 gramů třtinového cukru - 1 čajová lžička soli
-
25
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
nebo 1 balíček instantního droždí (7–8 gramů, viz Tip) - 650 - 700 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 250 gramů vody, vlažné
- 1 bílek, rozšlehaný, na potření bagelů
- mák, na posypání bagelů
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 551.8 kJ / 131.8 kcal
- Protein
- 4.1 g
- Sacharidy
- 23.7 g
- Tuk
- 2.6 g
- Vláknina
- 1.1 g
Alternativní recepty
Koláč makový květ
2 Std. 20 Min
Domácí chléb se zákysem
2h 10min
Toustový chléb se špenátovým pestem
1 Std. 55 Min
Máslová brioška
2h 10min
Bavorské preclíkové bulky
4 Std. 30 Min
Toustový chléb se zakysanou smetanou
1 Std. 40 Min
Podmáslový chléb
4 Std. 35 Min
Tvarohové housky
1 Std. 50 Min
Francouzské croissanty
12h
Loupáky
3 Std. 25 Min
Křupavý jogurtový chléb
3 Std.
Loupáky s mákem
1 Std. 30 Min