Kompatibilní verze
Carpaccio z červené řepy s burattou (s krytem mixovacích nožů 2v1)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Zálivka
- 140 gramů extra panenského olivového oleje
- 40 - 50 gramů bílého vinného octa
- 30 gramů citrónové šťávy
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- 15 gramů javorového sirupu
- 2 čajové lžičky sušené bazalky
- ½ čajové lžičky soli, podle chuti
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře, podle chuti
Loupání řepy a carpaccio
- 1800 gramů vody
- 800 gramů červené řepy, neoloupané (o velikosti cca 5 cm, viz Tip)
-
2
balíčky burraty (250 gramů), na kousky
nebo 2 balíčky mozzarelly (250 gramů), na kousky - rukola, na ozdobu
- 2 polévkové lžíce semínek granátového jablka (volitelně)
-
2
polévkové lžíce pekanových ořechů, nasekaných
(volitelně)
nebo 2 polévkové lžíce vlašských ořechů, nasekaných (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1234.5 kJ / 295 kcal
- Protein
- 8.2 g
- Sacharidy
- 12.1 g
- Tuk
- 24.2 g
- Nasycený tuk
- 6.5 g
- Vláknina
- 3.3 g
- Sodík
- 418.1 mg
Alternativní recepty
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30min
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30min
Pečicí směs na ořechovo-rajčatový chléb
Žádné hodnocení
Spanakopita (řecký špenátový koláč)
1 godz. 30 min
Svatomartinské řepůnky
1 godz. 45 min
Ledový salát s hovězím masem
35 Min
Bramborový salát s bylinkovou zálivkou vinaigrette
Žádné hodnocení
Jogurtový dip s brusinkami a kari
20min
Salát z červené řepy s halloumi na celozrnném toustu
40min
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50min
Krémová polenta s parmazánem, divoké bylinky a pošírované vejce
45min
Vajíčková pomazánka s křenem
15 Min