Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů čočky
- 1200 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 2 - 3 stroužky česneku
- 100 gramů cibule, napůl
- 15 gramů másla
- 80 gramů celeru na kousky
- 200 gramů mrkve, na kousky
- ½ čajové lžičky pepře mletého
- 250 gramů rajčat, na kousky
- 1 polévková lžíce červeného vína
- 1 - 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 1 polévková lžíce hnědého cukru
- 2 čajové lžičky octa
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1064 kJ / 254 kcal
- Protein
- 13.7 g
- Sacharidy
- 38 g
- Tuk
- 4.4 g
- Vláknina
- 9.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pikantní fazolová polévka
11 godz.
Fazole gigantes v rajčatové omáčce
45 Min
Fazolový guláš s klobásou
11hod. 25min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30 min
Polévka z růžičkové kapusty
45 Min
Cizrnová polévka s jehněčím masem
45 Min
Kari polévka s červenou čočkou a batáty
45 Min
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35 min
Cizrnová polévka s listovým špenátem
35 min
Fazolková polévka
35 min
Zelňačka
25 Min
Bramborovo-cizrnová polévka s kari
30 min