Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů hladké mouky, plus extra na vysypání formy
- 150 gramů másla, na kousky, plus extra na vymazání
- 1 čajová lžička soli
- 4 vejce
- 1 polévková lžíce mléka
- 100 gramů sýru parmazánu, na kousky (3 cm)
-
400
gramů ricotta sýru
nebo 400 gramů sýru cottage - 3 špetky pepře, čerstvě umletého
- 3 špetky muškátového oříšku, mletého
- 500 gramů vody
- 500 gramů zeleného chřestu, omytého, spodní třetina oloupaná, konce odkrojené
- 250 - 300 gramů suchých luštěnin, pro zatížení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2550 kJ / 609 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 37 g
- Vláknina
- 3.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rizoto s hruškami a gorgonzolou
40 Min
Avokádová majonéza
15 min
Quiche s lososem
50 Min
Květákové kari s limetkou a fazolemi
50 Min
Pastináková polévka s dýní a jablky
45 Min
Rizoto s brynzou a vlašskými ořechy
40 Min
Kuličky s jehněčím masem a fetou
30 Min
Hummus s pečenou paprikou
5 Min
Bílý chřest s jogurtovým přelivem à la holandská omáčka
1 Std.
Dýňové knedlíky v ubrousku s houbovo špenátovou smetanovou omáčkou
45 Min
Pomazánka z pečeného lilku s jogurtem a rukolou
1 Std. 15 Min
Rizoto s krémovou rukolou
40 Min