Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Korpus
- 4 bílky
- 130 gramů másla, na kousky
- 4 žloutky
- 250 gramů cukru krupice
- 120 gramů hrubé mouky
- 100 gramů bramborového škrobu, např. Solamylu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- pomerančová kůra z 1 pomeranče
- 40 gramů pomerančové šťávy, čerstvě vymačkané
- 250 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
Poleva
- pomerančová šťáva, čerstvě vymačkaná ze 2 pomerančů
- 100 gramů cukru moučky
- 1 pomeranč, střední velikost
- Nutriční hodnoty
- na 1 kousek
- Kalorie
- 2322 kJ / 555 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 69.6 g
- Tuk
- 27.3 g
- Vláknina
- 1.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Citrónový sorbet
8 Std. 30 Min
Nanuk v sušence
6 Std. 40 Min
Rajčata s bylinkovou náplní
50min
Mandlovo-vanilkový dort
2h
Rebarborové řezy s mandlemi a marcipánem
1h 10min
Borůvkové muffiny
45min
Ananasový dezert ve skleničce
1h 5min
Broskvový dort
12 godz. 35 min
Pikantní sýrové pečivo
35min
Tříbarevný koláč
2h
Citrónová bábovka
2h
Rebarborový koláč se sněhovou krustou
1h 20min