Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů čerstvé zeleniny do polévky (např. mrkev, celer, kořenová petržel, pórek), na kousky
- 100 gramů cibule, napůl
- ½ centimetru čerstvého zázvoru, na plátky
-
5
snítek čerstvého libečku
nebo 3 čajové lžičky sušeného libečku -
5
snítek čerstvé petržele
nebo 3 čajové lžičky sušené petržele - 5 jalovcových kuliček
- 2 bobkové listy, sušené
- 2 hřebíčky
- 6 - 8 kuliček černého pepře
- 1 malý kousek sušené řasy wakame (volitelně)
- 3 čajové lžičky soli
- 1000 - 1500 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 98 kJ / 23 kcal
- Protein
- 1 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 0 g
- Nasycený tuk
- 0 g
- Vláknina
- 1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vývar z červené řepy
4h 15min
Zeleninový vývar se zázvorem
4h 15min
Mandle v cukru
1 Std.
Vejce, vařená
20min
Kuřecí vývar plný kolagenu
12 godz. 10 min
Vařené brambory
30min
Drůbeží vývar
1 Std.
Rýže, vařená
25p
Vařená jasmínová rýže
35min
Čirý vývar z hovězího masa
3h 45min
Bramborová kaše (s krytem mixovacích nožů 2v1)
35min
Bramborová kaše
50min