Rizoto s krevetami a šafránem
Recept vytvořený uživatelem

Rizoto s krevetami a šafránem

Sdílené s ...
komunita Cookidoo®
Příprava 10min.
Celkový 40min.
2 porcí

Suroviny

  • 550 g vody, vlažné
  • 1/2 čajové lžičky šafránu
  • 4 kusy jarní cibulky, (šalotky) na čtvrtky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 180 g rýže arborio
  • 80 g bílého vína
  • 2 čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty, (bujónu pro 500 g/ml vody)
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka černého pepře mletého
  • 200 g syrových krevet, oloupaných
  • citrónová kůra, nastrouhaná z poloviny citronu (pouze žlutá část)
  • 20 g másla, (volitelně)
  • 6 lístků medvědího česneku, (volitelně)

Zařízení & příslušenství

TM6
TM5

Více

Sdílené s ...
komunita Cookidoo®
Zdroj
svetreceptu.cz

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací