Příprava jídla a hromadné vaření

Efektivita v kuchyni

Úspora času, řízení rozpočtu na nákup potravin, méně časté návštěvy supermarketu, menší plýtvání jídlem a efektivní vaření ve všední dny – to vše jsou a v kuchyni vždy byla žhavá témata.

Příprava jídla a hromadné vaření jsou skvělými způsoby, jak si předem naplánovat zhotovení jídel. Ať připravujete velkou dávku polévky na celý týden, trávíte část víkendu přípravou svačinek pro děti, nebo chystáte dvojitou dávku lasagní, abyste mohli naplnit mrazák, Cookidoo® vám kryje záda. Příprava jídla a hromadné vaření by se neměly vylučovat – každý máme jiný životní styl a návyky a tyto dva koncepty se řídí podobnými postupy a ne vždy mají jasné odlišnosti!

Pojďme se blíže podívat na každý z těchto konceptů. Definice jsou pouhými pokyny a výhody každé metody se liší podle návyků, potřeb a cílů každého z nás.

Hromadné vaření

Hromadné vaření znamená vaření více dávek, resp. přípravu několika různých surovin či receptů, které lze použít na několik pokrmů. Cílem je uvařit větší množství jídla, abyste během následujících dnů nemuseli trávit tolik času v kuchyni. Obvykle si volíme jeden den přípravy (často o víkendu) a uvaříme jeden či několik základních receptů (často ve větším množství). To nám umožní během týdne použit připravené suroviny v několika různých jídlech. Každá připravená surovina se obvykle ukládá do samostatných nádob v lednici nebo mrazáku. Jakmile nastane čas je zkonzumovat, tyto různé suroviny se smíchají vzájemně nebo s jinými čerstvě připravenými ingrediencemi, a je-li to zapotřebí, recept je dokončen. Další inspiraci naleznete ve videu.
Prohlédněte si naši kolekci

Příprava jídla

Příprava jídla je obecný termín, který může popisovat různé metody přípravy jídla předem. Patří mezi ně například příprava celých receptů, příprava části receptu, příprava receptů ke zmrazení a hromadné vaření. Příprava jídla často odkazuje na metodu přípravy, kdy jsou všechny různé součásti jídla předem připraveny, smíchány a rozděleny do „balíčků“ či jednotlivých porcí. Tyto porce jsou pak nachystány ke konzumaci v následujících dnech. Další inspiraci ohledně přípravy jídla naleznete ve videu
Prohlédněte si naši kolekci

Ať se rozhodnete pro hromadné vaření, přípravu jídla, nebo jejich kombinaci – nejdůležitější je, že si vyberete to, co nejlépe vyhovuje vašemu životnímu stylu.

Úspěšné trio

Příprava jídla, hromadné vaření a Cookidoo®. Zvolte si recepty, vytvořte menu a nákupní seznam a začněte vařit.

Pojďme na to!