Radost z rozdávání dárků

8 tipů na vánoční dárky, které můžete připravit s dětmi

Období předávání dárků připravených v Thermomixu® je oficiálně tady!

Pozvěte drobotinu do kuchyně a připravte ty nejlepší po domácku připravené (a jedlé!) vánoční dárky! Vyzkoušejte jednu anebo všechny z doporučovaných aktivit… důležité je, aby se všichni BAVILI!

1. Sušenky pro přátele

Připravte pro kamarády ze školy sušenky. Vyberte si těsto na sušenky, které snadno vykrájíte do různých tvarů, např. sladké křehké těsto. Vytvořit tak můžete třeba křestní jméno kamaráda, a pokud si troufnete, můžete se pustit i do příjmení. Po ozdobení sušenek je zabalte do roztomilých, vlastnoručně vyrobených obalů a nechte děti, aby je vyzdobily malůvkami, nálepkami či stuhami.

2. Čokoláda pro sourozence nebo bratrance

Protože Vánoce jsou jen jednou za rok, okázalosti není nikdy dost! Vyrobte obří čokoládovou tabulku a krásně ji nazdobte polevou! Zabalte ji do svátečního obalu a vyčarujte úsměv na tváři člena rodiny. Vyzkoušejte čokoládové tyčinky s dýní a špaldovými vločkami nebo čokoládové košíčky s arašídovým máslem.

3. Čokoládové lanýže pro učitele

Které srdce nezaplesá, když se řekne čokoláda? Čokoládové lanýžky v kokosu, oříškách či kakaovém prášku. K vlastnoručně vyrobeným lanýžům přidejte malý psaný vzkaz – a nezapomeňte jeden taky vyzkoušet!

4. Plechovka sušenek pro prarodiče

Připravte tradiční plechovku různých typů sušenek a keksů. Zabalte vše do vámi nazdobeného hnědého papíru a stužek!

Dokonalé vánoční cukroví

5. Kouzelná sklenice!

Až příště strýc s tetou „chytnou mlsnou“, budete pro ně něco mít! Připravte suché ingredience na koláč nebo keksy, vložte je ozdobně ve vrstvách do pěkné sklenice.

6. Slaná svačinka pro mámu a tátu

Ať je to domácí brusinkovo-rozmarýnové chutney, parmazánové krekry z mandlové dužiny, nebo ostrá omáčka, táta s mámou mají rádi vše vlastní výroby. Sklenici ozdobte a přilepte na ni vlastnoručně vyrobené věnování od Ježíškova malého pomocníka!

7. Dary pro charitu

Darujte tyto Vánoce potřebným – připravte několik skvělých receptů pro charitu. Můžete k nim přidat i pár hraček, knih a oblečení!

8. Jedlé ozdoby vánočního stromku

Abyste si čekání na Vánoce trochu zpříjemnili, vyrobte jedlé ozdoby na stromek nebo třeba propojte několik ozdob stuhou a vytvořte krásný vánoční věnec. Nejenom že se u toho zabavíte, ale také si pochutnáte!