Rýže je univerzální surovina, kterou lze připravit na mnoho způsobů k celé řadě pokrmů. Rýže basmati obvykle doplňuje indická kari, jasmínová rýže zase thajská kari, hnědá basmati rýže je oblíbená jako zdravá a chutná potravina a dlouhozrnná rýže je používána po celém světě.
Nechte Thermomix®, aby rýži připravil, zatímco vy chystáte všechno ostatní. Teplotu a dobu vaření nastaví Thermomix® sám. Rýže se musí vařit přesně stanovenou dobu a při mírné teplotě, abyste dosáhli skvělého výsledku. Program Rýžovar na TM6 je možné použít také pro jiné obiloviny – jáhly, bulgur nebo špaldu.
• Při používání tohoto programu vždy vyměňte odměrku za varný košík.
• Poměr vody se odvíjí od použité obiloviny, značky obiloviny a jejího množství. Začněte používáním receptů pro vaření rýže, abyste se seznámili s poměry vody pro každou obilovinu, a pak si poměry upravte podle vlastní volby.
• Hnědou rýži či celozrnné obiloviny je někdy třeba před vařením namočit.
• Uvařená rýže si v Thermomixu® udrží teplotu pro servírování přibližně po dobu 10 minut.
• Než budete servírovat, uvařenou rýži vždy promíchejte.
• Pokud rýži nebudete servírovat hned, rychle ji zchlaďte na pokojovou teplotu rozprostřením na talíři nebo podnose. Pak ji ihned dejte do chladničky nebo zmrazte.
• Rýži uchovávejte v chladničce maximálně dva dny nebo v mrazáku po dobu jednoho měsíce.