Představujeme nové programy TM6

Na vašem Thermomixu® TM6 se právě objevily dva nové programy! Program Zahušťování  se používá k vaření výtečných omáček, které chuťově obohatí vaše oblíbená jídla, a program Rýžovar  připraví rýži a další obiloviny přímo v mixovací nádobě. Pomocí těchto inteligentních a automatizovaných programů budete s Thermomixem® každý den vařit ještě snadněji.

Program Zahušťování 

Ideální program pro přípravu slaných nebo sladkých škrobem zahuštěných omáček, teplých emulgovaných omáček, dezertů a pomazánek. S pomocí tohoto programu ve svém Thermomixu® snadno uvaříte rodinné recepty. Jednoduše umístěte suroviny do mixovací nádoby, vyberte program, nastavte teplotu (viz Rychlé tipy níže) a otočte ovladačem. Thermomix® si sám nastaví dobu vaření podle množství surovin, typu surovin a teploty.

Rychlé tipy

V případě škrobem zahušťovaných receptů nastavte teplotu na 100 ºC – Tyto recepty jsou zahušťovány jakýmkoli typem mouky, například pšeničnou moukou, kukuřičnou moučkou nebo bramborovým škrobem. Škrobem se zahušťuje například bešamelová omáčka, cibulová omáčka nebo vanilkový krém.
V případě vejcem zahušťovaných receptů nastavte teplotu na 80 ºC – Tyto recepty jsou zahušťovány vejci nebo vaječnými žloutky a patří mezi ně teplé emulgované omáčky, dezerty nebo pomazánky. Vyzkoušejte například holandskou omáčku, omáčku Béarnaise z vaječných žloutků nebo italské zabaglione.
V případě některých emulgovaných omáček použijte šlehací metličku – Šlehací metlička omáčky provzdušní a vytvoří tak perfektní vaječnou pěnu. Metlička je ideální na zabaglione.

Vyzkoušejte program Zahušťování

Program Rýžovar 

Program vaření rýže vám uvaří nejenom rýži! Můžete tak připravit i obiloviny, jako jáhly, bulgur nebo špaldu. Umístěte je do mixovací nádoby spolu s vodou a kořením, vyberte program a otočte ovladačem. Teplotu a dobu vaření řídí Thermomix® automaticky.

Rychlé tipy

Varný košík – při používání režimu vaření rýže vyměňte odměrku za varný košík.
Velikosti porcí – použijte přibližně 75 g rýže na 1 porci.
Poměr vody– poměr vody se odvíjí od použité obiloviny, značky obiloviny a jejího množství. Začněte používáním základních receptů pro vaření rýže, abyste se seznámili s poměry vody pro každou obilovinu, a pak si poměry upravte podle vlastní potřeby.
Hnědá a celozrnná rýže – před vařením hnědou či celozrnnou rýži ponořte do vody a nechte ji namáčet podle příslušného receptu.

Program Rýžovar

Abyste mohli používat tyto nejnovější programy, nezapomeňte Thermomix® TM6 aktualizovat. Další vysvětlení ke každému programu získáte kliknutím na informační ikonku na svém Thermomixu®. Přejeme dobrou chuť!