Na vašem Thermomixu® TM6 představujeme dva nové programy! Program Zahušťování se používá k vaření výtečných omáček, které chuťově obohatí vaše oblíbená jídla, a program Rýžovar připraví rýži a další obiloviny přímo v mixovací nádobě. Pomocí těchto inteligentních a automatizovaných programů budete s Thermomixem® každý den vařit ještě snadněji.
Ideální program pro přípravu slaných nebo sladkých škrobem zahuštěných omáček, teplých emulgovaných omáček, dezertů a pomazánek. S pomocí tohoto programu ve svém Thermomixu® snadno uvaříte rodinné recepty. Jednoduše umístěte suroviny do mixovací nádoby, vyberte program, nastavte teplotu (viz Rychlé tipy níže) a otočte ovladačem. Thermomix® si sám nastaví dobu vaření podle množství, typu a teploty surovin.
•V případě škrobem zahušťovaných receptů nastavte teplotu na 100 ºC – Tyto recepty jsou zahušťovány jakýmkoli typem mouky, například pšeničnou moukou, kukuřičnou moučkou nebo bramborovým škrobem. Škrobem se zahušťuje například bešamelová omáčka, cibulová omáčka nebo vanilkový krém.
•V případě vejcem zahušťovaných receptů nastavte teplotu na 80 ºC – Tyto recepty jsou zahušťovány vejci nebo vaječnými žloutky a patří mezi ně teplé emulgované omáčky, dezerty nebo pomazánky. Vyzkoušejte například holandskou omáčku, omáčku Béarnaise z vaječných žloutků nebo italské Zabaglione.
•V případě některých emulgovaných omáček použijte šlehací metličku – Šlehací metlička omáčky provzdušní a vytvoří tak perfektní vaječnou pěnu. Metlička je ideální na Zabaglione.
Program Rýžovar vám uvaří nejenom rýži! Můžete s ním připravit i obiloviny, jako jáhly, bulgur nebo špaldu. Umístěte je do mixovací nádoby spolu s vodou a kořením, vyberte program a otočte ovladačem. Teplotu a dobu vaření řídí Thermomix® automaticky.
•Varný košík: při používání programu Rýžovar vyměňte odměrku za varný košík.
•Velikosti porcí: použijte přibližně 75 gramů rýže na 1 porci.
•Poměr vody: poměr vody se odvíjí od použité obiloviny, značky obiloviny a jejího množství. Začněte používáním základních receptů pro vaření rýže, abyste se seznámili s poměry vody pro každou obilovinu, a pak si poměry upravte podle vlastní potřeby.
•Hnědá a celozrnná rýže: před vařením hnědou či celozrnnou rýži ponořte do vody a nechte ji namáčet podle příslušného receptu.
Abyste mohli používat tyto nejnovější programy, nezapomeňte Thermomix® TM6 aktualizovat. Další vysvětlení ke každému programu získáte kliknutím na informační ikonku na svém Thermomixu®. Přejeme dobrou chuť!