Seznamte se s Franciscem del Brio, španělskou hvězdou komunity Thermomixu®

Francisco je členem mezinárodního programu pro hvězdy komunity Thermomixu®. Je velmi aktivní na sociálních sítích a miluje Thermomix®. Rozhovor s Franciscem najdete níže a dozvíte se v něm skvělé tipy, jak vařit španělskou kuchyni a používat platformu Cookidoo®!

1. Jaké koření se ve španělské kuchyni nejčastěji používá?
V různých regionech Španělska se používá široká škála koření. Některé recepty lze připravit několika různými způsoby, v závislosti na regionu, dokonce i v rámci stejné oblasti! Mezi nejpoužívanější koření v hlavních jídlech patří česnek, paprika, bobkový list, oregano, šafrán a římský kmín. V dezertech se nejčastěji používá skořice, badyán a hřebíček.

2. Jaké tradiční recepty lze najít v sekci španělské kuchyně platformy Cookidoo®?
Cookidoo® zahrnuje spoustu receptů španělské kuchyně! Mezi nejznámější patří španělská omeleta, polévka gazpacho, paella, různé druhy ragú, callos (dršťky), fabada, chobotnice na galicijský způsob… a mnoho dalších!

3. Který z receptů na platformě Cookidoo® je váš nejoblíbenější?

Mám vybrat jen jeden recept? To rozhodně není snadné… ale myslím, že bych vybral salmorejo (studená polévka z rajčatového základu). Emulze i textura, kterých s Thermomixem® dosáhnete, jsou prostě dokonalost sama!

4. Jak se váš život změnil od doby, kdy jste začal používat Thermomix®?
Vaření bylo vždy mou vášní a v kuchyni se cítím jako doma. Když jsem si pořídil svůj první Thermomix®, používal jsem jej pouze pro jednoduché recepty. Později jsem se však pustil do náročnějších receptů a naučil jsem se s Thermomixem® vařit pravidelně.

Pánve a kastroly už skoro nepoužívám. Thermomix® poskytuje úžasnou chuť a textury, kterých s jinými kuchyňskými přístroji či náčiním těžko dosáhnete. Je také skvělým pomocníkem při přípravě těsta, pečiva a dortů. Zeleninu, brambory a ryby často vařím v páře v systému Varoma a můžu si tak užívat nízkokalorická jídla, která navíc obsahují všechny živiny

Thermomix® se stal součástí mého života před sedmi lety a rozhodně jeho součástí zůstane i v budoucnu!

Toužíte objevovat nové chutě?

Prohlédněte si všechny recepty španělské kuchyně na platformě Cookidoo®! Jednoduše změňte filtr země na Španělsko.

Další inspirace