Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bessenjam
- 1 citroen
-
500
g gemengde verse bessen (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)
nebo 500 g gemengde bessen, diepvries (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips) - 250 g ruwe rietsuiker
- 1 vanillestokje, in de lengte opengespleten, merg uitgeschraapt
Het deeg
- boter om in te vetten
- 1 citroen, enkel de zeste, zonder wit
- 3 eierdooiers
- 100 g suiker
- 1 snuifje zout
- 150 g boter, gekoeld, in stukken
- 30 g melk, om te bestrijken
- kokos, geraspt, ongezoet, geroosterd, om te garneren (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portie
- Kalorie
- 1453 kJ / 346 kcal
- Protein
- 4.3 g
- Sacharidy
- 50.9 g
- Tuk
- 13.9 g
- Vláknina
- 3.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Appeltaart
1h
Soezendeeg
2 Std.
Chocolade toffee cake
2 Std.
Hartige cheesecake met kruiden en pistachenoten
Žádné hodnocení
Rabarber, sinaasappel en amandel cake
1 Std. 30 Min
Citroencake
2 Std.
Sous-vide varkenskotelet en appelsalade
2 Std. 40 Min
Spinazie- en tomatenquiche
1h 45min
Pruimentaart
1 Std. 30 Min
Chocoladeglazuur (eenvoudige ganache)
20min
Kruimeldeeg
5min
Sponge cake (luchtige cake)
1h 50min