Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bottom Tier Sponge
- 2 lemons, thin peelings of skin only
- 225 g caster sugar
- 225 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 4 medium eggs
- 225 g self-raising flour
- ½ tsp baking powder
- 30 g freshly squeezed lemon juice
Top Tier Sponge
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 170 g caster sugar
- 170 g unsalted butter, soft
- 3 medium eggs
- 170 g self-raising flour
- ¼ tsp baking powder
- 30 g freshly squeezed lemon juice
Icing
- 300 g unsalted butter, soft
- 600 g icing sugar
- 1 tsp grated lemon zest
- 1 tsp lemon juice
- teal food colouring gel (see tip)
Decoration
- edible cake decorations, sea creatures (volitelně)
- 400 g fondant icing, ready to roll
- teal food colouring gel
- silver edible glitter spray (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 1877.4 kJ / 448.7 kcal
- Protein
- 3.5 g
- Sacharidy
- 56.6 g
- Tuk
- 24 g
- Nasycený tuk
- 13.7 g
- Vláknina
- 0.6 g
- Sodík
- 227.9 mg
Alternativní recepty
Brioche slice with crumble
2 godz.
Ice Cream Layer Cake
43 Std. 35 Min
Granini slice
2h 15 min
Chocolate cake pops
1h 55min
Black forest Christmas yule log
1h 30 min
Brownies
50min
Yule Log
3h
Meringue Ghosts
12h 25min
Polish doughnuts
2 godz. 30 min
Hot Chocolate Bombs
1h
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Clotted Cream and Strawberry Ice Cream
24 Std.