Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 520 g chispe de porco cortado em fatias (grossura de 1 dedo aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 200 g feijão catarino, seco
- Água q.b. p/ demolhar
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 20 pés de coentros
- 80 g chouriço de carne
- 80 g chouriço de sangue
- 250 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 3 folhas de louro
- 1 pitada de pimenta
- 1 farinheira (150 g aprox.)
- 800 g caldo de carne caseiro líquido (ver dica)
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1635 kJ / 391 kcal
- Protein
- 25 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 22 g
- Vláknina
- 7 g
Alternativní recepty
Pão de água com massa-mãe
21 Std.
Sopa da pedra
1hod. 30min
Baguetes
15 godz.
Bolas de Berlim recheadas com leite condensado
4sa 5 dk
Pão recheado com ovos e feijão-verde
5h 30min
Sopa com salsicha e couve
50min
Papo-secos com massa-mãe
48h
Coelho à transmontana
7h 30 min
Filhós
1h
Pão branco
15 godz.
Sopa de feijão com arroz
50min
Sopa de grelos à portuguesa
1h