![Citron- og birkes Battenberg kage Citron- og birkes Battenberg kage](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D32FAC4D-FBE1-44C2-B7C9-87FBD1654695/Derivates/70EBD09C-354F-4EFD-8F41-38E0FC2B398B.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lemon curd
- 1 citron, tynde strimler af skallen og 35 g saft
- 75 g sukker
- 50 g smør, i tern
- 2 æggeblommer, fra store æg
Kagebunde
- 1 citron, tynde strimler af skallen og 1 tsk saft
- 175 g sukker, hvid
- 175 g smør, blød, plus ekstra til at smøre med
- 175 g selvhævende mel
- 3 æg, store
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids havsalt
Smag
- frugtfave, rød
- 1 tsk citronsaft
- 2 spsk birkesfrø
Samling
- flormelis, til at drysse med
- 320 g marzipan, hjemmelavet
Pynt
- 50 g flormelis, plus ekstra til at drysse med
- 1 tsk citronsaft
- kagepynt, spiselig
- Nutriční hodnoty
- na 1 skive
- Kalorie
- 3030 kJ / 724 kcal
- Protein
- 10.4 g
- Sacharidy
- 83.6 g
- Tuk
- 38.7 g