Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Skinka
- 1 skinka (färsk, orimmad) (1,4–1,6 kg)
- 2 ½ msk melass
- 1 tsk kryddnejlikor, plus extra till dekoration
- 1 torkat lagerblad
- 1 tsk malen kryddpeppar
- 1 msk svartpepparkorn
- 1 apelsin, endast tunna strimlor av skalet
- vatten, till kokning av skinkan
Marmeladglaze
- 80 g mörkt farinsocker
- ½ msk dijonsenap
- 1 tsk torkad rosmarin
- 5 enbär
- 2 nypor kryddnejlikor
- 2 nypor malen kanel
- 30 g honung
- 150 g apelsinmarmelad
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2094 kJ / 498 kcal
- Protein
- 41 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 18 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Sodík
- 2138 mg