Thermomix® nabízí funkci regulace teploty i času a vejce pokaždé uvaří přesně tak, jak to máte rádi. Navíc s ohledem na nutriční hodnoty jsou vejce rozhodně zdravou potravinou. Zde je několik tipů, jak je co nejlépe využít.
Přestaňte přemýšlet, jak vlastně vajíčka vařit, a připravte si je rovnou podle své momentální chuti. Nejprve si vyberte vejce střední velikosti (53–63 g), která byla uložená v chladničce – u velkých vajíček o pokojové teplotě by byl výsledek jiný. Pokud máte rádi tekutý žloutek a pevný bílek, postupujte podle základního receptu a nastavte čas přesně na 11 minut. V receptu jsou uvedeny pokyny pro všechny postupy. Jakmile si najdete své optimální nastavení, pak už vždy spolehlivě dosáhnete stejných výsledků, aniž byste museli stát u hrnce s vařící vodou.
Vajíčka bývají ke snídani klasickou volbou. Kolik různých receptů jste už vyzkoušeli? Pokud chcete vědět, co se skrývá za názvy jako vejce Benedikt, ztracená vejce nebo omeleta, najděte si na Cookidoo® recepty na vajíčka k snídani: zadejte do vyhledávače „vejce“ a nastavte filtr na „snídaně“ a vyzkoušejte k příští snídani něco nového.
Už jste vyzkoušeli dušenou omeletu Thermomix? Nejprve položte na tácek Varoma pečicí papír a přebytečný papír odstřihněte. Když pak papír navlhčíte a zmačkáte pod tekoucí vodou, lépe k tácku Varoma přilne, takže některé otvory po stranách zůstanou otevřené a pára bude moci cirkulovat. Tato metoda je popsána v receptu na Pad Thai v kroku 2.
Suflé může být efektním předkrmem a Thermomix® vám usnadní jeho našlehání. Vyzkoušejte sýrové suflé, kde se používají celá vejce a není třeba oddělovat žloutky od bílků.
Zabaglione či zabaione – tento dezert, který často figuruje v jídelních lístcích restaurací, si v Thermomixu® snadno připravíte doma. Dezert má bohatou a krémovou strukturu, která při přípravě na klasickém sporáku vyžaduje pečlivou a stálou pozornost, ovšem Thermomix® jej pokaždé připraví naprosto dokonale. Pudinky, vanilkový crème anglaise nebo citrónový tvaroh se díky Thermomixu® stávají rychlými dezerty. Můžete je podávat s několika sušenkami nebo jako součást propracovanějšího pokrmu a pak už jen sledovat, jak budou oči vašich hostů svítit očekáváním.
Pokrmy se syrovými vejci, jako je majonéza nebo tiramisu, by se měly uchovávat v chladničce a je třeba je spotřebovat velmi krátce po zhotovení. Nepodávejte je starším lidem, velmi malým dětem nebo někomu, kdo se necítí dobře.