Seznamte se s Monikou

V tomto speciálním vydání jsme pro vás připravili rozhovor s Monikou Walkowiczovou, jednou z hvězd komunity Thermomix® Velká Británie. Věříme, že si jej přečtete se stejnou chutí, jako když před vás postavíme talíř s čokoládovými sušenkami. Uvařte si šálek horkého čaje, toto je Monika….

Ahoj Moniko! Děkujeme, že sis na nás mezi vařením našla čas. Opravdu tě tolik pohltilo? Kde bereš inspiraci?

Musím přiznat, že vaření nebylo mojí vášní odjakživa. Když jsem se v 19 letech po ukončení studia v Polsku přestěhovala do Anglie, musela jsem se naučit se o sebe postarat úplně sama. Postupem času mě vaření začalo opravdu bavit. Teprve před dvěma lety jsem u své kamarádky objevila Thermomix® a platformu Cookidoo® a vaření na dotek jednoho prstu jsem si doslova zamilovala. To dokazuje i fakt, že jsem spokojenou majitelkou modelu TM5 i jeho nejnovější verze TM6, díky nimž je můj život mnohem jednodušší.

Jsem dítě digitálního věku, takže se inspiruji především na Instagramu. Najdu tam nejen to, co uvařit, ale také například to, jak pokrm naservírovat. Navíc mi umožňuje sdílet moji lásku a vášeň pro vaření s dalšími nadšenci.

Jak vypadá můj běžný den s Thermomixem® a Cookidoo®?

Vaření se snažím plánovat tak, že si každý večer sednu ke Cookidoo® a procházím, co jsem ještě neochutnala. Když se zadaří, rozplánuju si takto třeba i celý týden. Díky nákupnímu seznamu, který si vytvořím, přesně vím, co potřebuji, a nekupuji zbytečně potraviny navíc.

Jak ses stala hvězdou komunity?

Abych řekla pravdu, ani nevím :-) Na Instragramu sdílím své nadšení z dobrého jídla a vaření takřka denně. Možná i díky hashtagu #thermomix, který přidávám ke každé zveřejněné fotce, si mě všimli a nabídli mi tuto jedinečnou příležitost stát se členkou týmu milovníků Thermomixu®.

Co je pro tebe nejdůležitější, když vaříš?

I když vaření miluji, prioritou je pro mě časová úspora. Například ráno, než se mi v Thermomixu® uvaří ovesná kaše, stihnu se v klidu přichystat do práce. Večer, zatímco se protahuji u jógy nebo relaxuji nad knihou s hrnkem čaje, v Thermomixu® mi bublá polévka a v troubě se pečou domácí bagetky. Velkou výhodu pro mě představuje platforma Cookidoo® plná rychlých, jednoduchých, a přesto vyvážených pokrmů.

V Británii se teď všichni připravují na Halloween… od výzdob domácností, výrobu kostýmů, až po vaření. Mě samozřejmě zaujaly recepty, které pracují se sezónními surovinami…

Například dýně, typický symbol Halloweenu. Já z ní připravuji krémovou polévku, můj přítel zase nedá dopustit na dýňovo-hovězí ragú. Na anglické platformě Cookidoo® mě nedávno zaujal recept na dýňovo-mrkvový koláč s ovesnými vločkami a hrozinkami, tak se těším, až jej vyzkouším!

Začínáte s Cookidoo® a nevíte, jak se v něm orientovat? Poradím vám, jak jsem na to šla já.

Jednoduše jsem „listovala“ jednotlivými kolekcemi receptů, a když mě nějaký pokrm zaujal, uložila jsem si jej do své vlastní sbírky. Takhle vznikly například mé osobní "Moničiny srdcovky". Dalším krůčkem bylo vyhledávání podle surovin. Práce s Cookidoo® a Thermomixem® je velice intuitivní, tak se nebojte a objevte i vy svou pokladnici receptů!

Zmínila ses, že jsi hodně aktivní na Instagramu. Prozradíš nám, koho "sleduješ"?

Sleduji hodně různých šéfkuchařů a foodblogerů. Díky Thermomixu® jsem měla dokonce příležitost setkat se Deanem Edwardsem na celodenní kuchařské show v Londýně. A opravdu jsem si to užila!

Jo, a také zbožňuji Manon Lagreveovou. Její neuvěřitelnou energii a všechny ty její božské koláče… ty prostě musíte ochutnat!