Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 130 gramů cibule, napůl
- 1 polévková lžíce oleje
- 700 gramů dýně Hokkaidó, neoloupané, bez semínek a vláken, na kusy
- 120 gramů mrkve, na kousky
- 120 gramů brambor, na čtvrtky
- 700 gramů vody
-
1
kostka zeleninového bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty, zeleninové, domácí - ½ čajové lžičky kari
- 1 špetka chilli, mletého
- ½ čajové lžičky zázvoru, mletého
-
4
polévkové lžíce dýňových semínek, nasucho opražených na pánvi
nebo 4 polévkové lžíce slunečnicových semínek
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 485 kJ / 116 kcal
- Protein
- 4.2 g
- Sacharidy
- 12.3 g
- Tuk
- 5.9 g
- Vláknina
- 2.8 g
Alternativní recepty
Špenátovo-bramborová polévka s vaječnou omeletou
45 min
Pórkový krém
40 min
Špenátová polévka s vejci
35 min
Rajčatová krémová polévka
30 min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30 min
Krémová polévka z červené čočky
35 min
Hráškový krém se šunkovými chipsy
30 min
Dýňová polévka se smetanou
40 min
Krémová zeleninová polévka
35 min
Krémová květáková polévka
30 min
Cuketová krémová polévka
25 Min
Mrkvová krémová polévka
30 min