
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 130 gramů cibule, napůl
- 1 polévková lžíce oleje
- 700 gramů dýně Hokkaidó, neoloupané, bez semínek a vláken, na kusy
- 120 gramů mrkve, na kousky
- 120 gramů brambor, na čtvrtky
- 700 gramů vody
-
1
kostka zeleninového bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty, zeleninové, domácí - ½ čajové lžičky kari
- 1 špetka chilli, mletého
- ½ čajové lžičky zázvoru, mletého
-
4
polévkové lžíce dýňových semínek, nasucho opražených na pánvi
nebo 4 polévkové lžíce slunečnicových semínek
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 485 kJ / 116 kcal
- Protein
- 4.2 g
- Sacharidy
- 12.3 g
- Tuk
- 5.9 g
- Vláknina
- 2.8 g
Alternativní recepty
Krémová polévka z červené čočky
35 min
Krémová květáková polévka
30 min
Dýňovo-čočková polévka
45 min
Mrkvová krémová polévka
30 min
Cuketová krémová polévka
25 Min
Polévka z máslové dýně s kokosovým mlékem
30 min
Polévka z červené řepy
40 min
Špenátová polévka s vejci
35 min
Květáková polévka s krutony
30 min
Dýňová polévka se smetanou
40 min
Pórkový krém
40 min
Špenátovo-bramborová polévka s vaječnou omeletou
45 min