Zpátky do školy s dobrou svačinou!

Je to tady – letní prázdniny končí a je už skoro čas vrátit se do školy. Vaše malé poklady možná míří do školky nebo na kroužky, takže jim musíte chystat vyvážené (a chutné) svačinky, které jim pomohou na hřišti doplnit energii.

Chyťte rytmus

Vrátit se do práce a zároveň zvládnout návrat dětí do školy není úplně snadné. Několik dní před začátkem školy proto zaveďte pár návyků, které vám budou pomáhat po celý rok.

Zjistěte, kdy bude potřeba připravovat svačiny: pokud je váš drobeček například každou středu u babičky, nemusíte mu s sebou k jídlu připravovat nic. V jiné dny však bude svačinu do školy potřebovat. Sestavte si plán (v knihkupectvích a papírnictvích najdete krásné šablony), který vám při plánování pomůže.

Používejte naše tipy Cookidoo®: přidejte si do oblíbených recepty, které vaše dítě miluje a které snadno připravíte. Pak přidejte do svého nákupního seznamu potřebné suroviny, abyste měli jistotu, že je budete mít vždy v dosahu Thermomixu®. Ušetří vám to čas.

(Sezónní) ovoce, čokoláda, máslo, mouka, cukr, prášek do pečiva atd.: vždy se vám hodí. Dbejte na to, abyste vždy měli k dispozici zásobu těchto surovin a v kuchyni je snadno našli!

Zdravá svačina… skvělá hodnota!

Aditiva, barviva, konzervační látky… kupované koláče a sušenky v sobě často skrývají přísady, které nechcete, aby vaše děti jedly. Když budete používat Thermomix® k vaření zdravých a přírodních jídel, snadněji budete mít pod kontrolou, na čem si vaše dítě pochutnává. A radost bude mít i vaše peněženka!

• Je právě sezóna jahod? Proč nevyužijete svůj svůj Thermomix® k přípravě marmelády do lineckých koláčků nebo na piškotové koláče? Je to levnější než si je koupit balené v supermarketu. A na hřišti s nimi budete mít zaručeně úspěch!

• Díky tomu, že si sami vyberete suroviny (máslo, mouku atd.), budete moci ovlivnit kvalitu jídla pro své dítě. Měli byste také zkontrolovat, kolik cukru vaše recepty obsahují a zda neobsahují nějaké suroviny, se kterými může mít váš potomek problémy…

Plánujte dopředu

Není třeba žonglovat s přípravou svačin a večeře. Pokud toužíte po uvolněnější atmosféře, začněte už o víkendu. Použijte Thermomix® například k přípravě briošek v neděli odpoledne. Nechte je vychladnout, pak je zabalte do potravinářské fólie nebo uzavřete do vzduchotěsné nádoby. Zůstanou čerstvé po dobu 2 až 3 dnů a budou stejně skvělé k snídani jako k odpolední svačině.

Pokud si ovocné pyré, sušenky, pečivo, chléb atd. připravíte dopředu, budete toho mít v době svačiny spoustu na výběr.

Jděte ještě o krok dál a požádejte své děti, aby vám pomohly. Určitě si v kuchyni užijete skvělou zábavu! Pokud jsou dost staré, zkuste s nimi projít Cookidoo® a vybrat recepty, které můžete společně proměnit v chutnou svačinu do školy.

Správná nádoba

Stoprocentně domácí svačina je skvělá, ale určitě byste neradi viděli, že se během dne rozpadne! Místo plastových nebo jiných chladicích sáčků zkuste investovat do malé svačinové krabičky, která se snadno vejde do dětského batohu. Moderní nádobky a krabičky podle vlastního výběru jsou vyrobeny z materiálů, které se snadno umývají a ve stále větší míře jsou šetrné k přírodě. Navíc ochrání pečivo a koláčky, zabrání tomu, že přesnídávka vyteče do batohu, a ovoce udržují připravené k jídlu.

A oči vašeho dítěte se rozzáří, když ve škole rozbalí svačinu: „Tatínek/maminka mi připravil/a svačinu v Thermomixu®!“