Čtyři tipy, jak najednou pohostit hosty vegany i nevegany

Stále více lidí se začíná stravovat novými způsoby a hledá alternativy masa, ryb a mléčných produktů. Pokud vy, přátelé nebo rodina preferujete rostlinnou stravu, Thermomix® nabízí celou řadu způsobů, jak uvařit například večeři veganům, ale zároveň potěšit milovníky masa.

1. Připravujte menší pokrmy

Připravte stylové chuťovky. Takto ušetříte čas servírováním, protože vše nabídnete najednou, a hosté si budou moct vybrat, na co mají chuť. Recepty, jako je falafel a batátové lívance s chilli salsou, jsou jednoduché, výborné a lze je podávat s výživnými a zdravými saláty.

2. Servírujte studená jídla

Existuje celá řada receptů, které lze připravit předem a servírovat studené. To vám ušetří spoustu času. Vyzkoušejte naše veganské sádlo nebo kešu pomazánka s bylinkami, která je skvělá i jako dip.

3. Vytvořte si vlastní pokrmy

Pizzu, tacos, arepas, fajitas a burritos si každý host může připravit sám. Stačí, když naservírujete všechny možné přísady a necháte na hostech, z čeho si své jídlo připraví. Takto si ušetříte čas na přípravu v kuchyni a hostům poskytnete vše, co mají rádi. Jedlíkům masa tak také umožníte vyzkoušet nové veganské chutě.

4. Zaměňte suroviny

Představte „masožravým“ hostům veganské dobroty. Takto budou spokojeni všichni!

Maso: Masových náhražek je celá řada. Tofu je skvělé na smažení. Chlebovník, který má trhanou strukturu, lze použít jako chutnou náhražku trhaného vepřového v burgerech. Seitan, vyrobený z pšeničné bílkoviny, lze smažit či opékat a dokáže nahradit různá masa, např. kachnu, hovězí a klobásy.

Mléko: Mezi oblíbené náhražky živočišného mléka patří sójové, mandlové, ovesné a kokosové mléko, jimiž dodáte krémovost omáčkám, polévkám a směsím s kari. Všechna zmíněná mléka lze použít naprosto stejným způsobem jako živočišné mléko. S Thermomixem® si můžete samozřejmě jednoduše vyrobit třeba vlastní mandlové mléko!

Sýr: Alternativy existují téměř ke každému sýru, včetně těch nejoblíbenějších, jako je parmazán, čedar a mozzarella. Chcete ohromit ostatní? Připravte si vlastní veganský parmazán nebo veganský nářez na způsob sýra.

Objevte inspirativní veganské recepty na příští večeři s přáteli

Najít recepty