Dezerty z Thermomixu®, které ohromí

Dezerty jsou vaše šance zazářit, ukázat své dovednosti a probudit chuťové pohárky. Připravte působivý dezert, u kterého se vaši hosté budou cítit jako vzácná návštěva. S Thermomixem® je příprava takových dezertů snadná. Thermomix® za vás uhněte těsto, vyšlehá sněhové pusinky, opatrně uvaří vanilkový krém a levou zadní připraví karamel, zatímco vy se můžete zaměřit na styling.

Čokoládová omáčka (Ganache) přidá na chuti

Čokoládová omáčka z Thermomixu® dodá vašim dezertům výbornou příchuť – zkuste ji třeba vmíchat do cheesecaků nebo přelít přes zmrzlinu.

Moučníky na jedničku

Křehké těsto je snadné, vhodné pro většinu běžných i obrácených koláčů. Je krásně křupavé a přitom jednoduché s pevnou texturou, která se snadno tvaruje. Sladké křehké těsto obsahuje navíc vajíčko a moučkový cukr, díky nimž je hezky křupavé a sladké. Použít jej můžete na přípravu sladkých koláčů i vykrajovaných sušenek. A nad naše rychlé listové těsto , z něhož vmžiku upečete ohromující nadýchané pečivo, prostě není. Všechno toto pečivo můžete rychle a snadno zmrazit. Rozmrazujte je přes noc v chladničce a pak je připravujte podle pokynů. Připravte si těsto na koláče předem a zároveň si vyválejte, vytvarujte a upečte dekorace.

Bavarois

Tento elegantní dezert je překvapivě snadný. Lehoučkou a načechranou pěnu, zpevněnou želatinou nebo agarem, můžete buď vytvarovat, nebo jednoduše vychladit v mističkách – dokonalý dezert na slavnostní večeři. Náplně do bavarois se dobře hodí k našemu receptu na piškot, který zvládne úplně každý. Můžete zkusit třeba klasické jahodové bavarois a pak svůj repertoár rozšířit o malinové, broskvové nebo mangové.

Pro dokonalé sněhové pusinky

• Než přidáte bílky, zkontrolujte, zda je mixovací nádoba úplně čistá. Vypláchněte ji octem, abyste odstranili stopy oleje. Ujistěte se také, že v bílcích nejsou žádné žloutky.
• Na pečicí papír nakreslete tvary, papír otočte a poté pomocí sáčku nebo lžíce tvarujte podle tvarů na papíru pusinky.
• Křupavé pusinky se musejí sušit několik hodin při nízké teplotě (100–120 °C). Pusinky s měkkým středem (např. Pavlova) stačí péct kratší dobu při vyšší teplotě.
• Podávejte se šlehačkou nebo zmrzlinou, ovocem či čokoládovou omáčkou.

Profesionální tipy:

• Cukrářský sáček je nejlepší plnit tak, že jej vložíte do sklenice s okraji přehnutými přes hrany sklenice, takže sáček zůstane otevřený. Tím pádem budete mít volné ruce k práci.

• Krém či polevu poté lžícemi napěchujte do sáčku. Neplňte jej moc, aby se vám se sáčkem dobře pracovalo. Konec sáčku pak zaviňte.

• K aplikaci náplně ze sáčku zmáčkněte horní část sáčku dominantní rukou a přitom držte horní část sáčku pevně zatočenou. Druhou rukou veďte špičku. Důležité: ruka na špičce nevytváří žádný tlak. Nacvičte si nejdříve aplikaci náplně na talíř, můžete ji pak zase vrátit zpět do sáčku.

Závěrečný styling pro dokonalý dojem

• Nalijte trochu karamelové nebo čokoládové omáčky přes talíř, na který chcete položit dezert.

• Na vedlejší talíř prosejte moučkový cukr na snítky máty. Ty pak použijte k dekoraci dezertu pro luxusní dojem.

• Při zvláštních příležitostech ozdobte čokoládový dort střepy tvrdého karamelu nebo medové plástve.

• Vyrobte si barevný moučkový cukr: umelte cukr s pistáciemi (pro zelený tón) nebo sušenými malinami (pro červený tón). Položte na dort pruhy pečicího papíru, abyste vytvořili čisté linie, a poté prosejte cukrovou směs přes dort.

Pochlubte se

Až budete své výtvory sdílet na sociálních sítích, nezapomeňte nás označit pomocí @thermomix®!