Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 220 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 450 g mąki pszennej
- 20 g cukru pudru
- 1 szczypta soli
- 60 - 70 g wody, bardzo zimnej
Nadzienie
- 800 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 120 g cukru, plus 1 łyżka, do posypania ciasta
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania ciasta
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1527 kJ / 364 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Sacharidy
- 52.3 g
- Tuk
- 16.3 g
- Vláknina
- 2.4 g
Alternativní recepty
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 Std. 10 Min
Tarta cytrynowa z bezą
2hod. 30min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min
Tarta jabłkowa
1h
Tarta budyniowa
1 Std. 15 Min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Paj (pie) z jeżynami
1 godz. 35 min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 godz. 35 min
Ciasto frangipane
1 Std. 45 Min
Jabłecznik
55 Min
Włoska tarta z dżemem
2h 35min