Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 180 g masła, pokrojonego na kawałki
- 600 g sera feta, pokrojonego na kawałki
-
1
łyżeczka oregano, suszonego (volitelně)
nebo 1 łyżeczka bazylii, suszonej (volitelně) - 700 g mleka
-
100
g semoliny, drobnej
nebo 100 g kaszy manny - ½ łyżeczki soli
- 6 jajek
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 9 - 10 płatów ciasta filo
- zimna woda, do skropienia ciasta
- 1 łyżeczka ziaren sezamu, białego, do posypania (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2426.4 kJ / 579.9 kcal
- Protein
- 21.3 g
- Sacharidy
- 29.5 g
- Tuk
- 42 g
- Nasycený tuk
- 26.1 g
- Vláknina
- 0.7 g
- Sodík
- 1040.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Babka drożdżowa Panettone
3 Std.
Deser czekoladowy z biszkoptami
6h 20min
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1h
Portugalski placek - Folar
8 godz. 40 min
Mroźne ciasto kokosowe
5h 15min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2h
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min
Kotlety śledziowe z kaparami
25 min
Knedle bawarskie
1h
Chlebek wielkanocny (Tsoureki)
2h 20 min
Orientalne gołąbki w sosie słodko-kwaśnym
1h 15 min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1h 30min