Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 180 g masła, pokrojonego na kawałki
- 600 g sera feta, pokrojonego na kawałki
-
1
łyżeczka oregano, suszonego (volitelně)
nebo 1 łyżeczka bazylii, suszonej (volitelně) - 700 g mleka
-
100
g semoliny, drobnej
nebo 100 g kaszy manny - ½ łyżeczki soli
- 6 jajek
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 9 - 10 płatów ciasta filo
- zimna woda, do skropienia ciasta
- 1 łyżeczka ziaren sezamu, białego, do posypania (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2426.4 kJ / 579.9 kcal
- Protein
- 21.3 g
- Sacharidy
- 29.5 g
- Tuk
- 42 g
- Nasycený tuk
- 26.1 g
- Vláknina
- 0.7 g
- Sodík
- 1040.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Polano bożonarodzeniowe
45 Min
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1 Std.
Ciasto kalafiorowe
1ωρ. 15 λεπτ.
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1 godz. 45 min
Karnawałowe castagnole
1 Std.
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 Min
Ciasto makowe z jabłkami
3h 5 min
Suflet serowy szybki
55 dk
Ciasto z jabłkami
1sa 20 dk
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2 godz.
Sernik jogurtowy
8 Std.