Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dough
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 15 g dried instant yeast
- 320 g water, warm
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g olive oil
Lamb Filling
- 80 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for brushing and greasing
- 500 g lamb mince, broken in pieces
- 50 g toasted pine nuts
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Assembly
- 100 g water
- 4 tsp sesame seeds
- 250 g natural yoghurt
- 1 Tbsp sumac
- ½ bunch fresh coriander, leaves only
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Protein
- 20 g
- Sacharidy
- 54 g
- Tuk
- 28 g
- Vláknina
- 4 g
Alternativní recepty
Chocolate Brioche Buns
4 Std. 45 Min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 Std. 40 Min
Two-Flavoured Picnic Rolls
1h 30min
Harissa
20min
Palmiers Two Ways
1 Std. 40 Min
Thermomix® Ramekin Dumplings with Parmesan Tomato Filling
1h
Iranian Barbari
2h 30 min
Potato Base Pizza
1h 5 min
Chocolate-Centred Dumplings with Cherry Sauce
1h 30min
Lahmacun Pide (Turkish pizza)
1h 20 min
Spiced lamb flatbread
2h
Parmesan and Rosemary Buns
1h 45 min