Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g mleka
- 50 g cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 320 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 40 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- 15 goździków
- białko, roztrzepane, do posmarowania
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1503.1 kJ / 359 kcal
- Protein
- 9.4 g
- Sacharidy
- 61 g
- Tuk
- 9 g
- Vláknina
- 1.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pierniczki-witrażyki
2 Std. 10 Min
Baranek wielkanocny
1h 30min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2h 45min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 Std. 45 Min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 Std. 10 Min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 Std.
Bułeczki jeżyki
2hod. 30min
Bombki z piernika
3 godz. 25 min
Domek z piernika
5h 30 min.
Krwawe paluchy wiedźmy
4 godz. 10 min
Szwedzkie pierniczki
1h 30min