
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
nebo 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 1 pitada de sal
- 550 g farinha tipo 65
- 2 ovos
- 200 g açúcar
- 1 limão só a raspa
- 20 g vinho do Porto
- 70 g manteiga derretida
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Nutriční hodnoty
- na 100 g
- Kalorie
- 391 kcal / 0 kJ
- Protein
- 7 g
- Tuk
- 9 g
- Sacharidy
- 68 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Broa de milho
2 godz. 20 min
Pão-de-ló
55 min
Bolo-rei
3 godz. 15 min
Doce branco e doce amarelo da romaria
1 godz.
Bolo podre de Castro Daire
2 godz. 35 min
Fogaça
3 godz.
Bola de bacalhau de Lamego
1 godz. 20 min
Folar de Trás-os-Montes
2 godz. 30 min
Cavacas de Resende
1 godz.
Pataniscas de bacalhau
50 min
Pão-de-ló de água
50 min
Bola de carne
1 godz. 20 min