Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 300 g Milch
- 80 g Zucker
- 700 g Mehl
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- 1 Ei
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Salz
Zimt-Zucker
- 40 g Zucker
- 1 gestr. TL Zimt
Zimt-Butter und Fertigstellung
- 50 g Wasser, heiß
- 40 g Speisesirup, hell (z. B. Grafschafter Goldsaft)
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 30 g Zucker
- 30 g brauner Zucker
- 2 TL Zimt
- Mehl zum Bearbeiten
- 1 Ei, verquirlt
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2456 kJ / 587 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 73 g
- Tuk
- 28 g
- Vláknina
- 3.1 g
Alternativní recepty
Marzipan-Franzbrötchen mit Kürbiskernen
2h 20 min
Franzbrötchen
2h 20 min
Gingerbread Bars mit Pistazien und Cranberrys
1h 15 min
Limetten-Milchreis-Tarte
3 Std.
Hefezopf
2h 30 min
Hefezopf
3 Std.
Franzbrötchen
2u. 45min
Peanutbutter-Oatmeal-Cookies
1h 30min
Marzipan-Zimt-Striezel
2h
Apfelmäuse
2h 30 min
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
1h 30min
Hefezopf "Take five"
2h 20 min