Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g mleka
- 120 g cukru
- 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 4 jajka
- 600 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (volitelně)
- 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
900
g masy makowej, wykonanej w TM (patrz wskazówka)
nebo 900 g masy makowej - cukier puder, do oprószenia
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1372.7 kJ / 319.8 kcal
- Protein
- 9.3 g
- Sacharidy
- 47.8 g
- Tuk
- 12.2 g
- Nasycený tuk
- 3.1 g
- Vláknina
- 4.9 g
- Sodík
- 27.7 mg
Alternativní recepty
Pierniczki alpejskie
25 godz. 25 min
Drożdżowa choinka z białym makiem
1h 50min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2j 10 menit
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3h 30min
Masa makowa
30 min
Chałka z kruszonką
1j 30 menit
Warkocz makowy
2h 45 min
Jagodzianki
3h 30min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1j 30 menit
Faworki na żółtkach z piwem
2j 30 menit
Drożdżówki z makiem
2h 40 min
Rogaliki z marmoladą
50 menit