Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 150 g cukru
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 4 żółtka
-
30
g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
nebo 30 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu - 3 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (volitelně)
- 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 300 - 350 g dżemu z czarnej porzeczki
Masa bezowa
- 150 g migdałów, w płatkach
- 4 białka
- 200 g cukru
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1496.7 kJ / 357.7 kcal
- Protein
- 5.9 g
- Sacharidy
- 50.4 g
- Tuk
- 15.6 g
- Nasycený tuk
- 7.4 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Sodík
- 49 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Makowiec z bezą
2h 40min
Sero-makowiec
9h 40min
Kokosanka z owocami
1 Std. 20 Min
Sernik krakowski
4h 55min
Sernik rosa
1 Std. 30 Min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6u. 50min
Sernik królewski
4h 35min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2h 15min
Sernik gotowany
7 godz. 40 min
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4h 30min
Klasyczny jabłecznik
1 Std. 30 Min
Karpatka
5h