
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 150 g cukru
- 500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 250 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 żółtka
- 3 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (volitelně)
- 1 jajko
-
30
g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
nebo 30 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu - 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 300 - 350 g dżemu z czarnej porzeczki
Masa bezowa
- 150 g migdałów, w płatkach
- 200 g cukru
- 4 białka
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 357.7 kcal / 1496.7 kJ
- Protein
- 5.9 g
- Tuk
- 15.6 g
- Sacharidy
- 50.4 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Nasycený tuk
- 7.4 g
- Sodík
- 49 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sernik Izaura
2hod.
Ciasto Metrowiec
7hod.
Makowiec z bezą
2hod. 40min
Ciasto makowa panienka
7hod. 40min
Klasyczny jabłecznik
1hod. 30min
Sernik królewski
4hod. 35min
Sernik krakowski
4hod. 55min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6hod. 50min
Karpatka
5hod.
Ciasto kakaowe z wiśniami
2hod. 15min
Sernik gotowany
7hod. 40min
Sero-makowiec
9hod. 40min