Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kruszonka
-
30
g mąki pszennej
nebo 30 g mąki krupczatki - 20 g cukru
- 25 g masła, pokrojonego na kawałki
Chałka
- 2 jajka (w tym 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania chałki, patrz wskazówka)
- 2 żółtka
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 150 g mleka
- 500 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 7413.7 kJ / 1771.9 kcal
- Protein
- 45.9 g
- Sacharidy
- 252 g
- Tuk
- 65 g
- Nasycený tuk
- 36.9 g
- Vláknina
- 12.6 g
- Sodík
- 1285.3 mg
Alternativní recepty
Buchty z powidłami śliwkowymi
2h 30 min
Bułki wrocławskie
2h
Zawijane drożdżówki z serem
2u. 40min
Chleb portugalski (Pão de água)
4h
Warkocz makowy
2 Std. 45 Min
Jagodzianki
3h 30min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1h 30min
Bajgle z makiem
1h 25min
Oponki serowe
45min
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1h 10min
Rogaliki z marmoladą
50min
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM6)
1h 35 min