Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pâte
- 45 g de sucre, séparé (15 g + 30 g)
- 120 g d'eau, à température ambiante
- 7 g de levure sèche active
- 55 g de beurre, séparé, (45 g fondu, 10 g en dés, pour beurrer)
- 290 g de lait, à température ambiante
- 635 g de farine tout usage, séparée (375 g + 260 g) plus le reste pour saupoudrer
- 10 g de sel, de bonne qualité
Toutons (pains frits)
- 250 g d'huile végétale, pour la friture
Pain
- beurre fondu, pour badigeonner, plus un supplément pour le service
- mélasse, pour le service
- sucre en poudre, pour le service
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1383.2 kJ / 330.6 kcal
- Protein
- 4.9 g
- Sacharidy
- 34.2 g
- Tuk
- 19.4 g
- Nasycený tuk
- 3.2 g
- Vláknina
- 1.2 g
- Sodík
- 251.8 mg
Alternativní recepty
Tarte au sucre
45 min
Pain au lait (TM5/6 Metric)
2 godz. 20 min
Herbes salées
15 min
Brioches du Carême
1h 55min
Friandises de riz croustillant à la guimauve
30 min
Shortcake canadien aux fraises
30 min
Tire d'érable sur glace pilée (Tire d'érable sur "neige")
30 min
Pain artisanal (Betty) Métrique
4 godz. 35 min
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55min
Soupe aux pois
2 godz. 10 min
Pâté chinois
1h 30min
Pâte à pizza (TM5/6 Metric)
1u.