Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Roti burger
- 200 g air
- 20 g gula
- 2 sdt ragi kering instan
- 20 g mentega
-
1
telur
nebo 55 g air - 400 g tepung terigu serbaguna
- 1 sdt garam
- 500 g minyak goreng, untuk goreng rendam
Topping sambal
- 20 g cabai kering, biji dibuang, direndam hingga lunak
- 150 g bawang merah
- 20 g ikan teri goreng, dipangkas ujungnya, dibilas
- 50 g minyak goreng
- 100 g bawang bombai, iris tipis-tipis
- 30 g ikan teri kering (ikan bilis), kepala dan ekor dipangkas, dibilas
- 10 g gula
- ½ sdt garam
- 10 g asam jawa
- 20 g air
- 1 timun (berkisar 250 g), iris tipis-tipis
- Nutriční hodnoty
- na 1 potongan
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 20 g
- Tuk
- 6 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 1 g
- Sodík
- 164 mg