
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do gotowania (ok. 2 l)
-
20
g drożdży świeżych pokruszonych
nebo 2 łyżeczki suchych drożdży - 500 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 10 g cukru
- 10 g soli
- 40 g sody oczyszczonej
- sól gruboziarnista do posypania (patrz wariant)
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 171.1 kcal / 716 kJ
- Protein
- 5.7 g
- Tuk
- 0.4 g
- Sacharidy
- 38.7 g
- Vláknina
- 1.2 g
- Nasycený tuk
- 0.1 g
- Sodík
- 395.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zakwas pszenno-jabłkowy
48hod. 20min
Słodkie weneckie bułki maślane
2hod.
Bawarski chleb preclowy
2hod.
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26hod.
Chleb wenecki na zakwasie
17hod. 10min
Bagietki
15hod.
Chleb na parze
2hod. 20min
Bułki z kminkiem
30min
Mleczne bułki do odrywania
4hod.
Chleb tostowy (bez laktozy)
2hod. 45min
Bułki śniadaniowe
1hod. 40min
Turecki płaski chleb
2hod.