Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 500 g białego maku
- 100 g suszonych owoców (np. daktyli, moreli, żurawiny), bez pestek (patrz wskazówka)
- 350 g mleka
- 120 g cukru
- 80 g miodu, płynnego
- 30 g wiórków kokosowych
- 30 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
- 100 g rodzynek
- 120 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 1 łyżeczka kardamonu, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka aromatu waniliowego (patrz wariant)
- Nutriční hodnoty
- na 100 g
- Kalorie
- 1431 kJ / 342 kcal
- Protein
- 8.8 g
- Sacharidy
- 38.8 g
- Tuk
- 19.4 g
- Nasycený tuk
- 3.5 g
- Vláknina
- 8.2 g
- Sodík
- 29.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Biszkopt genueński z masłem
4hod.
Przyprawa do piernika
5min
Rogale à la marcińskie
10h
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 Std.
Masa marcepanowa
1h 5min
Masa makowa
30min
Piernik staropolski cz. II
98h
Pierniczki Lebkuchen
4hod.
Makowiec z białym makiem
2 Std. 20 Min
Cynamonowe gwiazdki
55 Min
Piernik staropolski cz. I
672h 30 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2hod. 30min