Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Le baklava
- 200 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le plat
- ½ de bâton de cannelle
- 1 gousse de vanille
- 100 g de cassonade
- 150 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 150 g de noix décortiquées
- 375 g de pâte filo (ou phyllo)
Le sirop
- ¼ citron jaune, zeste et jus
- 220 g de cassonade
- 80 g de miel
- ½ bâton de cannelle
- 70 g d'eau
- 4 gouttes d'eau de rose, à ajuster en fonction des goûts (volitelně)
- 4 gouttes d'eau de fleur d'oranger, à ajuster en fonction des goûts (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1226.4 kJ / 292 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Sacharidy
- 32 g
- Tuk
- 16.6 g
- Nasycený tuk
- 3.9 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 168.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 dk
Pains de semoule Matlouh
2sa 10 dk
Pains batbout marocains
1h
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1sa 15 dk
Msemen
40min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4h 40min
Harira
7h
Batbout au fromage
30 dk
Crêpes mille trous
1 godz. 10 min
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15 min
Ghoribas marocains
35min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2sa