Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 210 g mleka
-
15
g świeżych drożdży, pokruszonych
nebo 1 ½ łyżeczki suchych drożdży, pokruszonych - 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka cukru
- 450 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli
- 6 łyżek mieszanych ziaren, np. maku, sezamu, łuskanego słonecznika, pestek dyni
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2065.1 kJ / 493.6 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 70.1 g
- Tuk
- 18.7 g
- Nasycený tuk
- 11.3 g
- Vláknina
- 3.1 g
- Sodík
- 410.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Świderki z makiem
2 Std. 10 Min
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2 Std. 15 Min
Słonecznikowe bagietki
1h 10 min
Bułki z kminkiem
30 min
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2h
Chleb jogurtowy
3 Std.
Bawarski chleb preclowy
2h
Chleb tygrysi
4 Std.
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Podłużne bułki pszenne
3 Std. 30 Min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 Std. 40 Min
Szybkie kajzerki
1 Std. 50 Min