
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 225 g mleka
- 25 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
25
g drożdży świeżych pokruszonych
nebo 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka) - 380 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 łyżeczki soli
- 90 g sody oczyszczonej
- woda do gotowania (ok. 3 l)
- 1 jajko roztrzepane, do posmarowania
- Nutriční hodnoty
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 161.6 kcal / 675.9 kJ
- Protein
- 5.8 g
- Tuk
- 3.4 g
- Sacharidy
- 26.9 g
- Vláknina
- 1.3 g
- Nasycený tuk
- 1.7 g
- Sodík
- 2457.3 mg
Alternativní recepty
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1hod. 55min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2hod. 40min
Chleb tygrysi
4hod.
Chleb wenecki na zakwasie
17hod. 10min
Bułki maślane z ziarnami
2hod.
Bułki z kminkiem
30min
Szwajcarski chleb rustykalny
25hod. 20min
Mleczne bułki do odrywania
4hod.
Prosty chleb mieszany
3hod. 40min
Podłużne bułki pszenne
3hod. 30min
Chleb drwala
24hod. 30min
Chleb codzienny na drożdżach
3hod. 45min