Marinády na ryby

Ryby plné chuti

Teplé nebo studené, slané nebo nasládlé, jako marináda nebo jako přílohová omáčka… Tyto omáčky se budou na vašem jazyku přímo rozplývat.

3 klasické omáčky

Ryba dokonale uvařená v Thermomixu®, nějaké to pečivo… Pokrm můžete bezvadně zakončit pomocí těchto klasických omáček:
majonéza. existují dvě skupiny lidí – ti, kdo mají majonézu rádi ke studené rybě, a ti, kdo se ji nebojí servírovat s teplým jídlem
omáčka beurre blanc: bez ní se ryby a mořské plody prakticky neobejdou, ale je dokonalá i s dušenými bramborami a mrkví
tatarská omáčka: je sladká i kořenitá zároveň a završuje trojici nejoblíbenějších ochucovadel k rybám

K rybám se hodí marinády z nejrůznějších surovin. Záleží jen na vás, jak exotičtí se odvážíte být. Maracuja, citronová tráva, sójová omáčka… Existuje tolik produktů, které se dají použít na „vaření“ křehkého rybího masa. Jediné zlaté pravidlo, kterým je třeba se řídit, je čas! Ryby nemarinujte déle než 30 minut, jinak budou příliš tuhé. Čím jemněji je ryba nakrájená, tím kratší dobu marinování potřebuje.

Naše tipy

• Připravujete teplou omáčku v Thermomixu®? Rybu můžete vařit současně v systému Varoma!
• Studené omáčky vyžadují trpělivost: necháte-li je v lednici přes noc, všechny chutě se dokonale promíchají.
• Buďte opatrní s vejci: u omáček obsahujících vejce dávejte největší pozor. Nezapomeňte se řídit našimi radami v receptech Cookidoo®, abyste je skladovali v nejlepších možných podmínkách.
• Nebojte se experimentovat! To platí zejména o marinádách. Pokud teprve začínáte, olivový olej je vynikajícím základem. Poté ho můžete ochutit (sušenými rajčaty, česnekem, provensálským kořením atd.) a dodat rybě ještě zajímavější chuti!

Moje marinády