Kompatibilní verze
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů čočky Puy
- 1500 gramů vody
- 500 gramů zeleného chřestu
- 2 polévkové lžíce čerstvé petržele, otrhané lístky
- 2 polévkové lžíce čerstvé máty, otrhané lístky
- 80 gramů červené cibule, na čtvrtiny
- 80 gramů olivového oleje
- 50 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- 2 čajové lžičky medu
- ½ čajové lžičky soli
- 3 špetky čerstvě umletého pepře
- ½ čajové lžičky mletého kmínu
- 3 - 4 vejce, dle chuti
- 40 gramů piniových oříšků
- 100 gramů feta sýru, na kostičky (1 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2492 kJ / 595 kcal
- Protein
- 27 g
- Sacharidy
- 30 g
- Tuk
- 37 g
- Vláknina
- 11.3 g
Alternativní recepty
Brokolicový salát s goji
10 min
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25min
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45min
Cuketový bowl s tofu
40min
Salát z květáku a brokolice, medový dresink, slunečnicová semínka
30min
Bulgurový salát s granátovým jablkem a fetou
50min
Hráškovo-zázvorová polévka a citrónový losos s brokolicí
50min
Středomořský zeleninový pekáč
50min
Treska s petrželkovou krustou na zelené čočce
1 godz. 35 min
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30min
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50min
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1 godz.