
Kompatibilní verze
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů čočky Puy
- 1500 gramů vody
- 500 gramů zeleného chřestu
- 2 polévkové lžíce čerstvé petržele otrhané lístky
- 2 polévkové lžíce čerstvé máty otrhané lístky
- 80 gramů červené cibule na čtvrtiny
- 80 gramů olivového oleje
- 50 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- 2 čajové lžičky medu
- ½ čajové lžičky soli
- 3 špetky čerstvě umletého pepře
- ½ čajové lžičky mletého kmínu
- 3 - 4 vejce dle chuti
- 40 gramů piniových oříšků
- 100 gramů feta sýru na kostičky (1 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 595 kcal / 2492 kJ
- Protein
- 27 g
- Tuk
- 37 g
- Sacharidy
- 30 g
- Vláknina
- 11.3 g
Alternativní recepty
Těstoviny s cuketovou omáčkou a tygřími krevetami s citrónem
30min
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40min
Bylinkové palačinky s chřestem a paprikovo-kaparovou omáčkou
35min
Hráškovo-zázvorová polévka a citrónový losos s brokolicí
50min
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1hod.
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1hod.
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45min
Pstruh s celerovým pyré a omáčkou z potočnice
1hod. 30min
Quinoa salát se zeleninou a bylinkami
35min
Čočka na kari s dýní v páře
1hod. 15min
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50min
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50min