Kompatibilní verze
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů čočky Puy
- 1500 gramů vody
- 500 gramů zeleného chřestu
- 2 polévkové lžíce čerstvé petržele, otrhané lístky
- 2 polévkové lžíce čerstvé máty, otrhané lístky
- 80 gramů červené cibule, na čtvrtiny
- 80 gramů olivového oleje
- 50 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- 2 čajové lžičky medu
- ½ čajové lžičky soli
- 3 špetky čerstvě umletého pepře
- ½ čajové lžičky mletého kmínu
- 3 - 4 vejce, dle chuti
- 40 gramů piniových oříšků
- 100 gramů feta sýru, na kostičky (1 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2492 kJ / 595 kcal
- Protein
- 27 g
- Sacharidy
- 30 g
- Tuk
- 37 g
- Vláknina
- 11.3 g
Alternativní recepty
Halloumi salát
20 Min
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50 Min
Chřestový salát s mangem
35 Min
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30 Min
Lilkové ragú s cizrnou
45 Min
Celozrnný mangoldový quiche
1 Std. 30 Min
Čočkový salát s uzeným pstruhem a granátovým jablkem
1 Std. 50 Min
Zimní zelenina s oříškovým máslem
20 Min
Marocká polévka harira s kuřecím masem
55min
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1 Std.
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25min
Frittata s batáty, cuketou a kozím sýrem
45 Min