
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- voda na uvaření špaget
- 400 gramů špaget
- 80 gramů parmazánu nakrájeného na kostky
- 30 - 35 gramů šalotky
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů oleje
- 400 gramů mletého masa vepřového nebo hovězího
- 2 konzervy sekaných rajčat, sterilovaných (800 gramů)
- ½ čajové lžičky černého pepře, mletého
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 2 - 3 špetky pálivé papriky
- 1 čajová lžička cukru
- 2 polévkové lžíce italského koření (např. bazalka, tymián, oregáno)
- 1 polévková lžíce balzamikového octa
- 200 gramů špenátových listů, čerstvých osušených
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 338 kcal / 1411 kJ
- Protein
- 25 g
- Tuk
- 22 g
- Sacharidy
- 9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1hod. 30min
Bramborová kaše
50min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1hod. 40min
Brambory ve slupce s tvarohovým dipem
1hod.
Mleté hovězí maso s paprikou a bramborami
55min
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1hod.
Vánoční bramborový salát
45min
Vařené brambory
30min
Boloňské špagety
30min
Zapečené těstoviny s játrovým sýrem a sázeným vejcem
1hod. 25min
Houbová smaženice
20min
Bramborovo-zvěřinový guláš
1hod. 25min