Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 150 gramů cukru krupice
- 600 gramů hladké mouky
-
2
čajovou lžičku vanilkového cukru, domácí výroby
nebo 4 čajové lžičky vanilkového cukru - 350 gramů másla, změklého, na kousky
- 4 žloutky
- 4 polévkové lžíce vody, studené
Vrchní vrstva
- 1300 gramů jablek, oloupaných, bez jader, na čtvrtky
- 3 polévkové lžíce cukru krupice
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 vrchovatá polévková lžíce bramborového škrobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1318 kJ / 315 kcal
- Protein
- 3.8 g
- Sacharidy
- 40.7 g
- Tuk
- 16.2 g
- Vláknina
- 2.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tříbarevný koláč
2 Std.
Jablečný závin
1h 20min
Bublanina s třešněmi
1h
Makovo-jablečný koláč
1 Std. 40 Min
Drobenkový koláč s meruňkovým džemem (bez laktózy)
1h
Jahodový koláč
13 Std. 55 Min
Ořechový koláč s meruňkami
1 Std. 30 Min
Jahodový moučník se zakysanou smetanou
1h 20min
Kynutý borůvkový koláč
1 godz. 50 min
Švestkový koláč
1 Std. 40 Min
Bublanina s meruňkami
1h
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50 Min