
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 150 gramů cukru krupice
- 600 gramů hladké mouky
-
2
čajovou lžičku vanilkového cukru, domácí výroby
nebo 4 čajové lžičky vanilkového cukru - 350 gramů másla změklého, na kousky
- 4 žloutky
- 4 polévkové lžíce vody studené
Vrchní vrstva
- 1300 gramů jablek oloupaných, bez jader, na čtvrtky
- 3 polévkové lžíce cukru krupice
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 vrchovatá polévková lžíce bramborového škrobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 315 kcal / 1318 kJ
- Protein
- 3.8 g
- Tuk
- 16.2 g
- Sacharidy
- 40.7 g
- Vláknina
- 2.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bublanina s třešněmi
1hod.
Třený ovocný koláč
50min
Bublanina s meruňkami
1hod.
Hruškový koláč
1hod.
Mramorové piškotové řezy s broskvovým krémem
4hod. 30min
Koláč s pudingem a meruňkami
1hod. 15min
Trojbarevná bábovka
1hod. 35min
Čokoládový koláč
1hod. 30min
Perníková bábovka s povidly a čokoládovou polevou
2hod. 5min
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50min
Tvarohová buchta
12hod. 45min
Mramorová bábovka
2hod. 10min