Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 120 g unsalted butter, cold, diced
- 175 g plain flour, plus extra for dusting
- 50 g icing sugar, plus extra for sprinkling
- 3 egg yolks, from medium eggs, 1 beaten
Filling
- 130 g lemon juice
- 200 g caster sugar
- 200 g unsalted butter, diced
- 5 lemons, finely grated zest only
- 4 medium eggs
- 6 egg yolks, from medium eggs
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 2608 kJ / 623 kcal
- Protein
- 9.1 g
- Sacharidy
- 50.3 g
- Tuk
- 42.8 g
Alternativní recepty
Tarte Tatin
1 Std.
Profiteroles
2 Std. 15 Min
Frangipane Cake
1h 45 min.
Panna Cotta
6 Std. 15 Min
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2 Std. 45 Min
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Crème Pâtissière
15 Min
Normandy Apple Flan
1 Std. 25 Min
Chocolate Macarons
25h 30min
Amaretti Crème Brulée
4h 30min
Bramley Apple Shortcake
1 Std. 20 Min
Lemon meringue tart
2 Std. 30 Min