Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 180 g unsalted butter, cut into pieces (3 cm), plus extra for greasing
- 2 - 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 20 g olive oil
- 500 g frozen chopped spinach, thawed and excess moisture squeezed out (approx. 250 g after moisture removed)
- 200 g feta cheese, crumbled (see Tips)
- 250 g ricotta, drained
- 1 egg
- ¼ - ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 18 - 20 sheet filo pastry (approx. 375 g)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 406 kJ / 203 kcal
- Protein
- 2.7 g
- Sacharidy
- 4.6 g
- Tuk
- 7.4 g
- Nasycený tuk
- 4.5 g
- Vláknina
- 0.4 g
- Sodík
- 154.7 mg
Alternativní recepty
Rosemary meat pies
3h 30 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Filo spinach slice
55 Min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1 Std.
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 Std. 30 Min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 Min
Pumpkin tart
2 godz. 15 min
Mini strawberry mousse flower tarts
4 Std. 45 Min
Chocolate ripple cheesecake towers
40min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 Std. 20 Min
Gnocchi
1 Std. 40 Min