
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 180 g unsalted butter cut into pieces (3 cm), plus extra for greasing
- 2 - 3 spring onions/shallots trimmed and cut into quarters
- 20 g olive oil
- 500 g frozen chopped spinach thawed and excess moisture squeezed out (approx. 250 g after moisture removed)
- 200 g feta cheese crumbled (see Tips)
- 250 g ricotta drained
- 1 egg
- ¼ - ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 18 - 20 sheet filo pastry (approx. 375 g)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 203 kcal / 406 kJ
- Protein
- 2.7 g
- Tuk
- 7.4 g
- Sacharidy
- 4.6 g
- Vláknina
- 0.4 g
- Nasycený tuk
- 4.5 g
- Sodík
- 154.7 mg
Alternativní recepty
Olive and fennel grissini
25hod. 30min
Sultana, apple and custard pastries
2hod. 40min
Quiche Lorraine
45min
Fresh pasta dough
1hod.
Gozleme
1hod. 40min
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26hod. 15min
Vegetable spring rolls
1hod. 10min
Ricotta and polenta chips
2hod. 20min
Wholemeal crumpets
1hod. 40min
Sultana, apple and custard scrolls
4hod. 30min
Gnocchi
1hod. 40min
Three cheese spinach scrolls
2hod. 15min