Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Cake
- 200 g unsalted butter, cut into pieces and softened, plus extra for greasing (see Tips)
- 680 g plain flour
- 540 g white sugar
- 2 tbsp baking powder
- 2 pinch salt
- 500 g full cream milk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 4 eggs, room temperature
Buttercream icing
- 250 g icing sugar (see Tips)
- 120 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 2 tsp boiling water
- ½ tsp natural vanilla extract
Fondant
- 80 g water
- 6 tsp gelatine powder
- 200 g glucose syrup
- 30 g glycerine (see Tips)
- 1240 g icing sugar, plus extra sifted for dusting (see Tips)
Colouring fondant
- food colouring of choice (approx. 5 colors)
Modelling paste
- ¾ tsp tylose (see Tips), plus extra if needed
- vegetable shortening (Copha®)
- sugar glue (see Tips)
Assembly
- sugar glue (see Tips)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 5048.8 kJ / 1202.1 kcal
- Protein
- 11.5 g
- Sacharidy
- 236.4 g
- Tuk
- 28 g
- Nasycený tuk
- 17.4 g
- Vláknina
- 2.2 g
- Sodík
- 311.2 mg
Alternativní recepty
Simple butter biscuits
3h 20 min
Candy cane ice creams
49h 25 min
Lime sherbet
4 godz. 15 min
Robot cake
2 godz.
Alphabet cupcakes
25 godz. 30 min
Almond milk jellies with fruit coulis
4 godz. 55 min
Chocolate ice cream
24 godz. 20 min
Fairy doll cake
2h 20min
Baked honey cheesecake
4 Std. 20 Min
Birthday present cake
4 godz.
Peanut caramel slice
5 Std. 35 Min
Chocolate fondant cake
40min