Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lemon curd
- 225 g sugar
- 2 lemons, peel only, no white pith and juice reserved
- 1 lime, peel only, no white pith and juice reserved
- 5 eggs
- 4 egg yolks (reserve egg whites for meringue)
- ½ vanilla bean, seeds only
- 100 g salted butter, cut into pieces
Short crust pastry
- 100 g sugar
- 250 g plain flour, plus extra to dust
- 100 g salted butter, cut into pieces
- 2 egg yolks (reserve egg whites for meringue)
- 20 g cold water
- 1 pinch sea salt
Swiss meringue
- 180 g sugar
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1717.9 kJ / 410.6 kcal
- Protein
- 5.8 g
- Sacharidy
- 59.9 g
- Tuk
- 17.3 g
- Nasycený tuk
- 9.8 g
- Vláknina
- 1 g
- Sodík
- 146.7 mg
Alternativní recepty
Mixed berry pavlova stack
5 Std. 30 Min
Lemon meringue pie
3hod.
Profiteroles
2 Std.
"To die for" mini pavlovas
2hod. 40min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2hod. 40min
Meringues
5 Std.
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 Std.
Lemon meringue cupcakes
1h 30min
Traditional crème brûlée
25 Std.
Lemonade scones
25min
Lemon curd (TM6)
15 min
Pavlova
6 Std.